Інформація для абітурієнтів
Харчова та переробна промисловість – одна з провідних стратегічних та найважливіших галузей агропромислового комплексу Херсонської області. Від рівня її розвитку, стабільності функціонування залежить стан економіки і продовольча безпека, розвиток внутрішнього і зовнішнього ринків, а також рівень життя населення регіону.
Створення умов для досягнення стабільного забезпечення населення високоякісними екологічно чистими продуктами харчування потребує нарощення кадрового потенціалу та створення резерву висококваліфікованих фахівців з харчових технологій.
У зв’язку з цим кафедра Харчових технологій Херсонського національного технічного університету запрошує абітурієнтів на навчання за спеціальністю 181 Харчові технології.
Після завершення навчання бакалаври з Харчових технологій та інженерії, магістри з Технології продуктів бродіння і виноробства, магістри з Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів можуть працювати на:
- підприємствах харчової (виноробної, лікеро-горілчаної, пивобезалкогольної, консервної, хлібопекарської, кондитерської, молочної, м’ясної, зернової, жирової, цукрової та інших галузей) промисловості;
- в науково-виробничих об’єднаннях;
- конструкторських, проектних і науково-дослідних організаціях;
- контрольно-виробничих лабораторіях;
- лабораторіях по контролю якості та безпечності харчової продукції;
- галузевих міністерствах і відомствах;
- вищих і середніх навчальних закладах відповідного профілю;
та обіймати управлінські посади з таких видів діяльності:
- технологічної (головний технолог, технолог, керівник виробничої лабораторії, керівник лабораторії з безпечності харчової продукції, менеджер з якості продукції галузі);
- організаційної (головний фахівець, начальник управління, директор з виробництва, начальник чи майстер цеху, завідувач виробництвом, технічний керівник, начальник виробничого відділу, начальник відділу технічного контролю);
- проектно-технологічної (інженер, старший інженер технологічних відділів проектних організацій, головний інженер проекту);
- дослідницької (інженер, старший лаборант, науковий співробітник, молодший науковий співробітник науково-дослідних лабораторій та установ).
Для здобуття кваліфікації бакалавра з Харчових технологій та інженерії студенти вивчають такі дисципліни професійної та практичної підготовки:
Для спеціальності 181 Харчові технології
- Загальні технології харчової промисловості, у тому числі:
- Технологія зберігання і переробки зерна
- Технологія хліба, макаронних, кондитерських виробів та харчоконцентратів
- Технологія бродильних виробництв
- Технологія консервування плодів та овочів
- Технологія цукрового виробництва і полісахаридів
- Технологія молока та молочних продуктів
- Технологія м'яса, м'ясопродуктів та риби
- Технологія жирів та жирозамінників
- Контроль якості та безпеки продукції галузі
- Стандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю
Наші переваги:
• якісна освіта на безкоштовній або контрактній основі на денній та заочній формах навчання;
• провідна профільна кафедра України з підготовки висококваліфікованих фахівців;
• практика і професійне стажування на сучасних підприємствах України та Франції;
• гарантоване працевлаштування на провідних вітчизняних та іноземних підприємствах, установах і організаціях харчової промисловості;
• компактне розташування навчальних корпусів та гуртожитків;
• забезпечення всіх студентів гуртожитком.
Чекаємо на вас. До зустрічі!!!
Адреса: 73008, м. Херсон, Бериславське шосе, 24,
Кафедра харчових технологій – корпус 1, аудиторії 112, 114, 116
Телефони: (0552) 32-69-43; (066)983-62-53; (095)202-10-66
Е-mail: food_technology@kntu.net.ua
Офіційний сайт ХНТУ http://www.kntu.net.ua |